Tlačová správa výboru NMHL

17.09.2013 07:55

 

Vážení páni hokejoví kapitáni.
 
Po necelých dvoch týždňoch od začiatku prvého ročníka NMHL sme nútení ako výbor NMHL zasiahnuť do diania na ľade. Chceli by sme vás ako lídrov jednotlivých tímov požiadať o láskavosť a spoluprácu pri zabezpečení dôstojného priebehu súťažných zápasov. Zároveň by sme si vás dovolili požiadať o spoluprácu pri riešení sporných situácií na ľadovej ploche. 
Boli by sme veľmi neradi, keby sa opakovali situácie, ako nastali pri piatkovom zápase medzi Hornou Stredou a Čachticami. Chceli by sme Vás touto cestou požiadať, aby ste v prvom rade usmernili svojich hráčov, aby sa správali na ľadovej ploche, ale aj na striedačke disciplinovane. 
Zodpovední za nich ste v prvom rade vy, ako kapitáni. Vašou úlohou je udržať svojich hráčov "na uzde" a zároveň ste tam preto, aby ste suplovali funkciu rozhodcov a nenásilnou formou, ak to bude čo len trošku možné korektne posudzovali v spolupráci s kapitánom súpera sporné situácie. Všetci ste sa zaviazali, že budete rešpektovať schválené stanovy a dohodnuté pravidlá, to znamená že v prípade faulu bude nasledovať trestné strieľanie. Domnievame sa, že toto je najlepší spôsob ako predísť nezhodám a konfliktom ako na ľadovej ploche, tak aj mimo nej.
Rozpošlite prosím tento mail všetkým svojim hráčom, aby vedeli, ako sa majú na ľadovej ploche správať a aby bola naplnená pôvodná filozofia tejto ligy.
 
S pozdravom
výbor NMHL